Kunstwerk van gerecycled plastic op Entrepotgebouw

Een tweede leven voor plastic zwerfafval: als een kunstwerk op een muur van het Entrepotgebouw om voorbijgangers bewust te maken van alle plastic afval in het milieu.

Ontwerper Sander Vredeveld wil Harlingen een stukje mooier maken, en tegelijk aandacht vragen voor een waddengebied zonder plastic rotzooi. Hij vroeg kunstenares Renske Herder om een ontwerp te maken. Renske gebruikt in haar kunstwerken wel vaker dingen die ze vindt, en voor het recycle-project aan de Willemshaven kan ze plastic gebruiken dat plasticjutter Henk Prins bij elkaar heeft gezocht.

Prins ruimt zoveel plastic op; mogelijk kan hij wel grondstoffen leveren voor meerdere projecten. Maar dat terzijde. Het gevonden plastic kan vermalen worden tot korrels, die tot plastic platen geperst kunnen worden – in verschillende kleuren en met bijvoorbeeld een marmerstructuur. Het kunstwerk verwijst naar plastic voorwerpen die in het milieu rondslingeren. Op de noordelijke muur van het Entrepotgebouw is het een blikvanger voor grofweg 700.000 mensen per jaar die een veerboot naar de eilanden pakken.

Dokkade  Entrepotgebouw