Uniek Diner in het Donker,

Harlingen organiseert een uniek Diner in het Donker voor kinderen (19-10-2017)

 

De gemeente Harlingen organiseert op zaterdag 28 oktober vanaf 17.00 uur een Diner in het Donker speciaal voor kinderen. Het Diner in het Donker is de officiële aftrap van de nieuwe JOGG-campagne ‘Groente, zet je tanden erin!’. Aan het Diner in het Donker kunnen 25 kinderen tot en met groep 8 aan deelnemen. Zij mogen één of twee ouders of verzorgers meenemen.

Diner in het donker, durf jij het aan?!

Het Diner in het Donker wordt georganiseerd in het Entrepotgebouw in de Willemshaven en is van 17.00 – 19.00 uur. Het gebouw wordt compleet donker gemaakt zodat kinderen kunnen ervaren hoe het is om niet te kunnen zien wat je gaat eten. Is het kip? Of nee, zalm. Nee, toch niet! Het is zeeduivel!.

Durf jij het aan hoe het eten smaakt als je niets kunt zien en andere zintuigen het overnemen? Smaakt het eten ook anders? Durf jij alles te proeven? En lukt het om iets op jouw vork te prikken? Het Diner in het Donker wordt een bijzondere culinaire ervaring.

Reserveer snel jouw Diner in het Donker, op = op!

In totaal kunnen 25 kinderen deelnemen aan het Diner in het Donker. Zij mogen één of twee ouders of verzorgers meenemen.
Het is mogelijk zitplaatsen te reserveren via het Jongerenwerk van de gemeente Harlingen.
Dit kan telefonisch via 06-46824966 of j.vandijk@harlingen.nl.

Let op, er zijn slechts beperkt kaarten beschikbaar en op = op!

Over de campagne ‘Groente, zet je tanden erin!

De gemeente Harlingen is als JOGG-gemeente actief bezig met de aanpak van overgewicht onder kinderen en jongeren. Met de campagne ‘Groente, zet je tanden erin!’ probeert de gemeente kinderen en hun ouders te stimuleren meer groente te eten. Groente heeft smaak en zorgt ervoor dat je belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt die bijdragen aan een gezond lichaam. Groente helpt ook om op gezond gewicht te blijven. Groente bevat namelijk weinig calorieën, maar wel veel voedingsvezels.